Web Sitesinde Olması Gerekenler

kurumsal web sitesinde olması gerekenler
Web Yazılım
18 Eki 2016
5356

Kurumsal web sitesi ve web tasarım, Küçük-büyük tüm işletme ve firmaların en önemli reklam aracı haline gelmiştir. Firmanızın internetteki yüzü olan web sitesi, müşteri ve ziyaretçileriniz kaliteli, güven hissettiren ve prestij kazandıran özelliklerde olmalı. Peki bu özellikler nasıl sağlanır? Kurumsal web sitesi nasıl olmalı ?

Web sitesinde olması gereken özellikler

Modern Arayüz

Firmanızın web sitesi, modern arayüze sahip olmalı ve her yaştan kullanıcının anlayacağı basitlikte olmalı. Web tasarım, sürekli değişen, kendini yenileyen bir teknolojidir. 10 yıl önce yaptırmış olduğunuz web sitenizin arayüzü mobil uyumlu olmadığı için şuanda sizin ihtiyaçlarınızı karşılamayabilir. Bu sebeple web sitenizin arayüzünde güncel değişiklikler yapmak faydalı olacaktır.

Mobil Uyumluluk

Mobil kullanıcı sayısı her geçen gün artmaktadır ve bu değerler Analytics raporlarına yansımaktadır. Yeni yaptıracağınız web sitesinde kesinlikle mobil uyumluluk özelliği istemelisiniz, bu konuda çalışacağınız firmadan bilgi almalısınız. Web siteniz her boyutta cihaz için(masaüstü, tablet, mobil) uyumlu olması halinde müşteri kaybetmezsiniz.

İletişim Formu-Google Map

Web sitenizde iletişim formu olmazsa olmazınız olmalı. İletişim formu ile potansiyel müşterileriniz kolayca size form ulaştırabilmeli ve ulaşabilmeli. Açık adres bilgilerinizin yanı sıra google map lokasyonunuzun paylaşılması gerekmektedir.

Hakkımızda Sayfası

Web sitenizi ziyaret eden potansiyel müşterileriniz hakkınızda bilgisini okumak isteyecektir. Kuruluşunuzdan, yaptığınız işlerden, vizyon ve misyonunuzdan bahsedebilirsiniz.

SEO Uyumluluk

Sitenizin Google’ın arama optimizasyonu kurallarına uygun olması gerekmektedir. Aksi halde arama motorları sizi tanıyamaz ve müşteri kaybedersiniz.

Faydalı-Kaliteli İçerik

Sektörünüzle, yaptığınız işle ilgili teknik bilgileri müşterilerinizle paylaşmalısınız. Hizmet satın almadan evvel yapılacak işle ilgili bilgileri okumak her müşterinin isteyeceği bir şeydir. Hatta sitenizde bir blog sayfası bulundurur ve sektörel yenilikleri paylaşmanızın sitenizin değerini artıaracaktır.

Kesintisiz Yayın Hayatı

Web siteniz kaliteli ve hızlı bir sunucuda barındırılmalı, daima açık durumda olmalıdır.

Sosyal Medya Etkileşimi

Facebook, twitter, instagram gibi sosyal mecraalardaki firma sayfanızı websitenizde paylaşarak websitenizi ziyaret eden kullanıcıları sizi takip etmeye teşvik etmelisiniz.