SEO Nasıl Yapılır ?

seo nasıl yapılır, seo yapımı, seo yapmak ipucu
SEO
27 Ağu 2016
1453

SEO sitenizi arama motorlarında üst sıralara çıkarmak için yapılan çalışmaları kapsar. Bu çalışmalar iç ve dış seo olarak ikiye ayrılır.

Site İçi SEO Optimizasyonu

  • Site web tasarımınız kullanıcı dostu olmalıdır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, site tasarımınızı beğenmez ve karışık bulursa sitenizden hemen ayrılacaktır. Kullanıcıların site içerisindeki hareketlerini izleyen Google, bu durumu farkettiğinde hanenize bir eksi yazar. Bu yüzden site tasarımınız SEO çalışmasında çok önemlidir.
  • Web tasarımınız mobil uyumlu olmalı, mobil kullanıcıları kaybetmemelisiniz.
  • Websiteniz çoklu sayfalı olmalı, güncel içerik paylaşabileceğiniz blog veya haber benzeri bir modül içermeli.
  • İçerikleriniz, title-meta tagları uyumlu olarak her sayfaya özel ayrı olarak yazılmalı.
  • Anahtar kelimelerinizi güncel yazılarınız içerisinde kullanarak, bu anahtar kelimelerden ana içeriğinize link verin. Böylelikle ana içeriğinizin değeri Google nezninde daha iyi anlaşılacaktır.

Site Dışı SEO Optimizasyonu

Site dışı SEO çalışması backlink çalışmalarını temsil eder, ancak backlink konusu websiteniz için hayati önem taşıyan bir konudur. Doğru yapılmadığı takdirde spam olarak algılanabilir, websiteniz tamamen arama motorlarından silinebilir.

Site Dışı SEO çalışması nasıl yapılmalı?

  • Backlink çalışmalarında en önemli konu doğallıktır. Yani sitenizin sizin bilginiz dışında backlink kazanmış gibi görünmesi lazım. Bu yüzden backlink alırken sürekli aynı anahtar kelime, aynı isim ile almak yapay bir izlenim oluşturacaktır.

Örn: firmanızın ismi “ABC temizlik” olsun. Hedef kelimeleriniz ev temizliği, ofis temizliği. Link alırken sürekli olarak bu iki kelimeyi kullanmak doğru değildir. “ABC Temizlik”, “ABC Temizlik Firması”, “Ev Temizlik Firmaları”, “Ofis Temizliği En İyi Firma” gibi çeşitli anahtar kelime ile backlink almanız size daha doğal backlink çalışması olarak dönüş sağlar.

  • Edu ve gov uzantılı siteler Arama Motorları tarafından otoriter, güvenilir olarak göründüğünden, bu sitelerden backlink almak sitenize değer katar.
  • Dofollow link almak önemlidir, ancak tamamen dofollow link almak doğallıktan uzak bir çalışma olur. Nofollow link alarak sitenizin backlink çalışmasını yapaylıktan uzaklaştırabilirsiniz.
  • Aranızda büyük fark olan rakip sitelere tanıtım yazılarınızdan link verin. Böylelikle daha doğal bir backlink almış olursunuz.
  • Tanıtım yazılarınız en az 200 kelimeden oluşmalı, max 3 link çıkışı vermelisiniz. Bunlardan 1’i rakip site olabilir.