SEO'da İçeriğin Önemi

SEO
16 Eyl 2016
1467

Google asıl amacı kullanıcılara aradığı en doğru sonuçları sağlamaktır. Bunun da tek yolu kaliteli içerikten geçiyor. Bu şekilde bakıldığında SEO, Google’ın en doğru sonuçları vermesi amacıyla içerikleri baz aldığı anlaşılmaktadır.

SEO yapmadıkları halde sizden üst sıralar mı?

SEO ajansları olarak en çok karşılaştığımız durumlardan biridir bu. “Falanca site seo yaptırmadığı, dışarıdan çok backlink almadığı halde nasıl oluyor da benden yukarıda?

Cevap çok basit. İçeriği gerçekten faydalı ise, kullanıcılar web sitesini ziyaret ediyor ve bu sitenin faydalı olduğunu düşünüyorsa site içerisinde gezinmeye devam eder. Haliyle bu durum siteye +puan kazandırıyor.

İçerik Kullanıcı Deneyimini Doğrudan Etkiliyor

Kaliteli ve özgün içerik üretmeyecekseniz, SEO size göre bir çalışma değil. Kullanıcı deneyimini hiçe saymak, yalnızca arama motorlarını düşünerek oluşturulan içerik, kullanıcıların sitenizi terketmesine yol açtığı için başarılı bir SEO çalışması sonuç alamaz. Anahtar kelimenizi baz alan, kullanıcılara gerçekten bilgi veren blog yazıları anahtar kelimenizde yukarılara çıkmanıza yardımcı olur.

SEO içerikleri nasıl oluşturulur

  • İlgi çekici bir başlık ile kullanıcıları karşılayın. İlgi çeken başlık kullanıcıya okuma isteği verir.
  • Sayfanın okunabilir gözükmesi kullanıcılar için en önemli unsurdur. Paragraflar kullanmalı ve yazının kalabalık gözükmemesi sağlanmalı.
  • Yazınızı görsellerle donatın. Görsel içeren yazılar kullanıcıların okunabilirliğini arttırır.
  • Özgün içerikten caymayın, kopya içerik ile arama motorlarında üst sıralara gelmeniz kesinlikle mümkün değil.
  • Yazılarınız imla kurallarına uygun olmalı. Google imla kurallarını anlayacak kadar zeki bir arama motorudur. İmla kuralları kullanıcı deneyimi için de çok önemlidir.
  • Anahtar kelime yoğunluğu SEO’da çok önemlidir.