SEO Aslında Nedir?

seo nedir
SEO
18 Eyl 2016
1980

En yenilikçi pazarlama stratejisi olan SEO, müşterilerinizin ayağınıza kendisi gelmesi olarak tanımlanabilir.

SEO Yatırımdır

Firma sahibi ya da firma yöneticisisiniz. Yeni müşteriler kazanmak için neler yaparsınız? Size bir önerimiz var. SEO yaptırın. Neden mi? SEO, firmanızın reklamını yaparak uzun süre ve kalıcı olarak dönüş sağlayacağınız tek platformdur. Hemen dönüş sağlamaması durumuyla her ne kadar firmaların gözünü korkutsa da, aslında öyle değil. Eğer firmanız için ileriye dönük büyük kazanç planlarınız varsa SEO yaptırmak en akılcı karardır. İyi bir firma ile çalışmanız halinde 3 ay sonunda dönüşleri almaya başlar, arkanıza yaslanıp geride bıraktığınız rakiplere göz atabilirsiniz.

SEO Markalaşmaktır

Markalaşmak tanınmaktan geçer! İnternette günde yüzlerce, binlerce insan sizin ürün veya hizmetlerinizi arıyor. Eğer SEO yaptırırsanız bu yüzlerce, binlerce insan hergün sizin firmanızın ismini görecek ve sitenizi ziyaret edecek. Belki çoğu size müşteri olarak dönecek belki de müşteriniz olmadan web sitenizden ayrılacak. Ama sizinle bir kere de olsun tanışmış, hafızasında yer etmiş olacaksınız. Yalnızca bunun için bile SEO yaptırmaz mısınız?

SEO Daha Çok Müşteri Demektir

SEO getirilerinin hesaplamalarına göre:

Televizyon kelimesinde 1.sırada olan websitenin yılda sağladığı minimum gelir 360.000 TL dir.

İyi bir seo firması ile çalışmanız halinde yılda ödeyeceğiniz max tutar 40.000 TL yi geçmez. Potansiyelin farkında mısınız?

SEO Olumlu İmaj Demektir

“Arama motorları yalnızca iyi siteleri önerir” kullanıcı algısıdır. İnternet sitenizi arama motorunun önerisi ile ziyaret eden kullanıcıların size, firmanıza, ürün ve hizmetlerinize duyduğu güveni arttırır. Firmanıza olumlu imaj sağlar.

SEO’nun faydalarını daha da anlatmak istesek burdan dünyanın öbür ucuna yol olur.